Az élet színpadán te is a főszerepet játszod

az élet színpadaA média Robin Williams halálhírétől hangos. A depresszióban szenvedő, 63 éves világsztár önkezével vetett véget életének. Arra a sorsra jutott, amire irigyelt, sikeresnek tartott emberek jelentős hányada. Mi vezethet rá egy olyan személyt az öngyilkosságra, aki emberek millióit nevettette meg a filmjeivel, ráadásul népszerű és dúsgazdag?

A színész nem azonosítható a szerepeivel, mint ahogy az átlagember sem. Mindannyian különféle szerepeket játszunk – másként viselkedünk a munkahelyünkön, mint otthon, mások vagyunk szerelmesként, mint rokonként. Azt, hogy milyen a valódi egyéniségünk, csak nagyon kevés ember tudja rólunk, de ők is csak megközelítő pontossággal. Mi több, az ember saját magát sem ismeri teljes mértékben.

Pszichológusként tapasztalom igazán, hogy mennyire jelmezek és álarcok mögé bújva éljük az életünket. A sikeres és magabiztosnak tűnő fiatalemberről kiderül, hogy tele van kétségekkel és önértékelési problémákkal, a szépségéből és testi adottságaiból élő nőről, hogy nem tartja magát elég vonzónak és képtelen megbékélni külsejével, az önfeláldozó anya szerepét magára öltő asszonyról, hogy valójában lelke tele van nehezteléssel és ki nem fejezett haraggal gyermekei iránt. Bizony, egy dolog, hogy mit látunk egy emberből, és másik, hogy milyen ő valójában. A nagy komikusok életében gyakran mérhetetlen szomorúságot látunk, amikor bekukkantunk a színfalak mögé.

Pedig az ember másokért is azzal teheti a legtöbbet, ha önmagát rendbe hozza. Amíg a világ a nagy nevettető filmjein kacag, a családja valószínűleg szenved a fájdalmát látva. Ismerek olyan embereket is, akiknek eltökélt szándékuk, hogy pozitívabbá tegyék, mi több, megmentsék a világot, miközben a saját életük romokban hever. „A világ csak belülről változhat meg” – mondja Eckhart Tolle. Az átlagember nem tud komoly hatással lenni a globális jelenségekre, mint amilyen a politika, a gazdaság, a környezetszennyezés vagy éppen a terrorizmus. Egyetlen dolgot tehet meg mindenki, mégpedig azt, hogy rendbe hozza és fejleszti önmagát, és a saját életében megteremti a harmóniát.

Ez nem sok, mondhatja bárki, ezzel nagyobb problémákat nem oldunk meg. Ez nem így van. Minden ember hat a környezetére, végső soron pedig az egész világra. Ha te harmonikus személyiség vagy, akkor a családod is boldogabb. Ha a családod tagjai kiegyensúlyozottak és mosolygósak, akkor ezzel kellemesebb légkört teremtenek a szomszédságban és a munkahelyükön is. Ha a szomszédok és a munkatársak is jobban érzik magukat, akkor ezt sugározzák ők is, és ennek továbbgyűrűzése következtében lassan a kisebb közösségek, majd a városok, az országok, a földrészek esetében is ez a lelkiállapot válik uralkodóvá. Így változtatható meg a világ belülről. A titok az energiák rezgésében van, abban, hogy az ember óhatatlanul sugározza és ezzel továbbadja azt, amit a bensőjében hordoz. Az, hogy te rendbe hozod és harmonikusabbá teszed a saját életed, tulajdonképpen a legnagyobb dolog, amit a környezetedért és a világért tehetsz.

És hogy ez hogyan valósítható meg? Azoknak a rossz beidegződéseidnek és negatív sorsteremtő programjaidnak a felismerésével és pozitívakkal való felülírásával, melyek eddig a kiegyensúlyozottság ellen hatottak az életedben. Ehhez nyújt segítséget a Jobb Élet Sorsfordító Tréningem, amelyre már csak két napig (augusztus 15-ig) jelentkezhetsz kedvezményes áron.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!