Beszélgetés Misi Ágnessel a természetgyógyászatról, a gyermekkori viselkedészavarokról és a szülők lehetőségeiről

Ortomolekuláris gyógyításEbben a bejegyzésemben interjút olvashatsz Misi Ágnessel, akit az általa indított blogról kérdeztem A Test és a Lélek blogja az embert holisztikus módon, egységként kezeli, így valóban az “egész”-séggel foglalkozik. Éppen ezért olyan lelki vonatkozásokról is szó esett az interjúban, mint a különböző gyermekkori pszichés zavarok problematikája, valamint arról is beszélgettünk, hogy ilyen esetekben milyen lehetőségek állnak a szülő rendelkezésére a gyógyszerfogyasztásra épülő nyugati orvoslás módszerei mellett.

Először is szeretném, ha bemutatkoznál a blogom olvasóinak, hogy megismerhessék a személyedet és a tevékenységed.

Misi Ágnesnek hívnak és pedagógusként dolgozom. Jelenleg alsós tagozatos gyermekeket tanítok. Ugyanakkor mindig is érdekeltek a testi-lelki egészség megőrzésének természetes alternatívái, és elhatároztam, hogy útjára indítok egy ilyen témával foglalkozó blogot. Mivel fontos számomra, hogy munkámat ne kontárként végezzem, ezért ezzel párhuzamosan elkezdtem természetgyógyászatot tanulni. Főként azért, hogy különbséget tudjak tenni valódi természetgyógyászat és kuruzslás között, amiből igen sok van az interneten. A voksomat az ortomolekuláris orvoslás mellett tettem le. Ez az orvoslás mindenfajta gyógyításnak része, ha jó orvosod van, akkor a hagyományosnak is. Bizonyítottan csökkenti a szedendő gyógyszerek mennyiségét, nincs olyan egészségügyi probléma, amelyben ne lenne alkalmazható, amelyben ne érnének el jelentős javulást az alkalmazásával. Erősebb, energikusabb, kiegyensúlyozottabb lesz az ember, ha tudja, mi mire való, és miből mennyit fogyasszon. Ráadásul káros mellékhatások nélkül érhetjük el mindezt.

Kérlek, mesélj a blogodról, hadd ismerjék meg az olvasók! Milyen céllal indítottad útjára? Mi a küldetése?

A blogot a segítés szándéka hívta életre. Mindennap találkozom olyan emberekkel, akiknek valamilyen egészségügyi, testi vagy lelki problémájuk van. Azt láttam, hogy ezeket a problémákat a nyugati orvostudomány nem képes megoldani, mert a műtéten és a gyógyszereken kívül más megoldást nem látnak, csak tüneteket kezelnek, azt is kétes hatásfokkal. A természetgyógyászat lényege, hogy az ember aktívan részt vesz a gyógyulásban, az egészsége megőrzésében. A hagyományos kínai orvoslásban például, a gyógyító nem a beteg emberek kezelése után kapja a juttatásait. Az orvos addig kapja a pénzt, amíg a páciense egészséges. Ezért a gyógyító vigyáz páciense egészségére. Blogom küldetésének azt tartom, hogy azáltal, hogy a nálunk megszokottól eltérő értékrendet képvisel, az emberek minél szélesebb köre ismerje meg az egészségmegőrzés és gyógyulás természetes és emberhez méltó lehetőségeit. Elsősorban olyan anyukáknak szeretnék segíteni a blogommal, akiknek gyermeke ovis vagy általános iskolás.

Többször írtál már a blogodban a gyermekkori viselkedészavarok (különösen a hiperaktivitás és a figyelemzavar) témájáról is. Hogyan jött az ötlet, hogy ezekkel a problémákkal kiemelten foglalkozzál?

Azt, hogy éppen a hiperaktivitásról írtam négy blogbejegyzést is, sok minden indikálta. Először is, munkám során ráakadtam egy filmre, ami igen nagy indulatokat váltott ki az interneten. A film címe “A pszichiátria igazi arca”, amely azóta már a weboldalamon is megtekinthető, a “Videók” menüpont alatt. Megnéztem a filmet, és engem sem hagyott hidegen, de úgy véltem, hogy ez a probléma tőlem és az ismeretségi körömtől is távol áll, és mivel a film nem a magyarországi viszonyokat mutatja be, úgy gondoltam, nálunk ez nem így működik. Amikor azonban barátnőmmel beszélgettem, kiderült, hogy kisiskolás korában ő is gyógyszerezni volt kénytelen gyermekét, mert viselkedése miatt hiperaktívvá nyilvánították. Azóta már sok ilyen szülővel találkoztam. Más megoldásokat általában fel sem ajánlanak, pedig ezeknek a gyógyszereknek nagyon komoly mellékhatásaik vannak. Kötelességemnek éreztem, hogy a különböző alternatív lehetőségekről a szülők tájékozódjanak és legalább tudjanak arról, hogy létezhetnek más megoldások is. Mint már említettem, pedagógusként dolgozom és alsós gyerekekkel foglalkozom jelenleg, akik között vannak mindenféle magatartásproblémákkal diagnosztizálható gyermekek is. Ezek a kisdiákok maguk is szenvednek attól, hogy olyanok, amilyenek, és nem egyszer hallottam már, amikor odajön hozzám egy kis tanítvány és szinte kétségbeesetten azt kéri: “Ági néni, segíts jónak lenni, kérlek, mert nem tudok egyedül, valami átkattan az agyamban és aztán belerúgok a másikba, pedig nem is akartam, tényleg.” Valóban, szó szerint már ezt is hallottam gyerek szájából. Ilyenkor a szívem szakad meg. És ilyen esetekben természetesen a szülő is szenved, segítséget pedig a legtöbb esetben sehonnan sem kap.

Hogy látod, miként segíthet a blogod olvasása azoknak a szülőknek, akik gyermekének ilyen vagy ehhez hasonló viselkedéses zavara van?

A szülő megismerheti azokat a természetes alternatív lehetőségeket, amelyek segíthetnek abban, hogy gyermeke nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb legyen. És mivel ez a család életébe is nyugalmat hoz, maga a szülő is harmonikusabb módon élheti ezáltal mindennapjait. A hiperaktív gyermek fárasztóan hat a környezetére, ezért gyakran nem szeretik az iskolában, kiközösítik társai, sőt, sokszor a rokonok sem szívesen látják. Barátnőm kiváló szülő, aki mindent megtesz a gyermekeiért, és valóban jól és odaadóan nevelte őket. Még ovisok voltak a gyerekei, amikor meghívtam őket hozzánk pár napra, és nagy meglepetésemre azzal utasította vissza a meghívást, hogy ő szívesen jönne, de keserű tapasztalatai vannak, a csemetéit ugyanis senki nem bírja ki, nem hogy több, de még egy napig sem. Mélységesen szomorú volt, nagyon sajnáltam. Hiába mondtam neki, hogy nálunk lehet éjjel párnacsatázni, meg hemperegni a sárban, hajthatatlan volt. Elmesélte, hogy a gyerekeivel senki sem akar az udvaron játszani. Fél találkozni a szülőkkel a játszótéren, mert azok mindjárt nekitámadnak, hogy vigye innen a neveletlen kölykeit, mert látni sem bírják őket, csak bajt okoznak. A rokonaira már régen nem bízhatta őket egy-egy órára sem. Fájdalommal volt tele azért is, mert az iskolában sem talált egyetlenegy pedagógust sem, aki egy kicsit is szerette volna a gyerekeket. Ezek a problémák nem egyediek, a legtöbb szülő, akinek hiperaktív gyermeke van, ezt így éli meg. Blogom nekik (is) próbál segíteni azzal, hogy bemutat néhány olyan lehetőséget, természetes készítményt, amelyek hatására a gyermek állapota sokat javulhat. Ehhez persze életmódváltásra is szükség van, varázstippek és csodaszerek nem léteznek. Ha azonban valaki él ezekkel a lehetőségekkel, akkor számíthat arra, hogy kevesebb gyógyszerre lesz szüksége a gyermeknek (ha egyáltalán szüksége lesz rá), elviheti a játszótérre, nem kell a kiközösítéstől tartania, kevesebb panasz jön az iskolából, nyugodtabb lesz a család élete, és így tovább. A hiperaktivitásról, figyelemzavarról írt blogbejegyzésemet ide kattintva találhatja meg az olvasó.

Mik a közelebbi és távolabbi terveid a bloggal? Milyen témákról tervezel még írni? Hogyan látod a blog jövőjét?

A rövid távú terveim között szerepel, hogy a túlsúlyos, kövér gyerekekről fogok írni egy sorozatot, mert ilyen problémával is meglehetősen sokan küzdenek, és számukra is össze fogok állítani egy csomagot, mert egy gyermeknek egészen másképpen kell fogyókúráznia, mint egy felnőttnek. A másik ilyen téma a sport. Ezen a területen is fontos figyelembe venni, hogy a gyermek szervezete még fejlődésben van, ugyanakkor kifejezetten rájuk szabott készítményeket alig lehet találni. Hosszú távú célom pedig az, hogy blogbejegyzéseimnek köszönhetően az édesanyák minden területre kiterjedő, a testi-lelki egészséget támogató és megtartó komplex segítséget kapjanak, mégpedig ne csak elméleti tudás, hanem gyakorlatias, a mindennapokban jól alkalmazható konkrét tippek és tanácsok formájában is.

Köszönöm a válaszadást, és további sok sikert kívánok a bloghoz.

A blog a következő linken érhető el: http://www.egeszsegmindenkinek.hu/

Amennyiben további kérdésed van Ágihoz, az oldalán megtalálható elérhetőségei egyikén veheted fel vele a kapcsolatot.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!