Egyéni tanácsadás – mostantól személyesen is

Személyes tanácsadásAz utóbbi időben egyre gyakrabban tették fel olvasóim a kérdést, hogy van-e lehetőség személyes találkozásra velem. Habár nyilvánvalóan megvannak az online tanácsadásnak a maga előnyei, sokan idegennek érzik a kapcsolattartásnak ezt a formáját. Ezért mostantól mind Skype-on, mind személyesen elérhető lesz az egyéni konzultáció.

Utóbbira Budapesten van lehetőség. A jelentkezés e-mailben, illetve a Kapcsolat menüpont alatti űrlap kitöltésével történik. A leendő klienstől kérem, hogy röviden, 2-3 mondatban vázolja fel a problémát, amelyhez a segítséget kéri. Ezt követően egyeztetünk időpontot és a pontos helyszínt is megadom. Telefonon kizárólag a klienseim számára vagyok elérhető, és én is csak velük lépek ilyen módon kapcsolatba.

A személyes és a Skype tanácsadás között a pszichológiai megközelítés és az alkalmazott módszerek tekintetében nincs különbség. Munkám során mindig igyekszem a problematika gyökeréig hatolni, figyelmem fókuszában a személyiségstruktúra és -működés teljessége áll, tehát nem puszta tüneti kezelés történik. Álláspontom szerint a lelki problémák megoldása minden esetben mélyebb szinten valósul meg, mint ahol a zavar megnyilvánul. A feltáró és személyiségfejlesztő beszélgetéseket azonban igény esetén kiegészíti szorongásoldó-közérzetjavító gyakorlatok (légzéstechnika, relaxáció, imagináció) végzése is, melyeket a kliens a bemutatást követően a foglalkozások között egyedül is gyakorolhat, és ezáltal kellemetlen tüneteit is eredményesen kezelheti, enyhítheti. További információkért kattints ide!

Sokan e-mailben kérnek tőlem segítséget, de tudni kell, hogy az összetett, súlyosabb és/vagy régóta fennálló problémák megoldásához mindenképpen szükség van hosszabb ideig tartó rendszeres konzultációra. Ezt az e-mail nem pótolhatja. A „nagyon szorongok, mit tegyek”, vagy a „romokban hever az életem, miként segítsek magamon” típusú segélykiáltásokra nem lehet írásban érdemi választ adni, az ilyen esetekben beszélgetős terápiás jellegű kapcsolatra van szükség. Kisebb elakadások esetén azonban továbbra is élni lehet a Villám levelezés lehetőséggel, amelynek keretében röviden felvázolt problémára néhány mondatban megfogalmazott megoldási javaslatot adok. Novella terjedelmű leveleket nem áll módomban elolvasni és megválaszolni, ezért kérem olvasóimat, hogy ilyeneket ne küldjenek!

A Stresszdoki Program a jövő hónapban ünnepli 5. születésnapját. Örömmel és büszkén jelentem, hogy ez idő alatt több ezer embernek nyújtott segítséget egyéni tanácsadás, levelek, cikkek, videók, hanganyagok és Facebook posztok formájában. A munka folytatódik, mi több, újításokat is tervezek. A személyes tanácsadás mellett a közeljövőben előadások és tréningek megtartására is sor kerül majd, amennyiben erre igény mutatkozik. Emellett terveim között szerepel egy könyv kiadása is a blogomban eddig megjelent írásaimból. Örülnék, ha az érdeklődők e-mailben jeleznék nekem, hogy a fenti újítások közül mire lenne igényük. A Stresszdoki Programot kezdettől fogva közösen teremtjük, formáljuk, és reményeim szerint ez a jövőben is így lesz majd.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!