Három év tapasztalatai

Hároméves a blogAz évfordulók nemcsak arra valók, hogy megünnepeljük őket, hanem kiváló lehetőséget nyújtanak a visszatekintésre, a helyzetértékelésre, a következtetések levonására is. 2013 tavaszán indítottam útjára a Stresszdoki Programot, a blogomat pedig pontosan három éve írom – 2013. június 5-én jelent meg az első cikk. Az elmúlt időszakban nagyon sok emberi problémával találkoztam, szinte naponta érkeznek hozzám tanácskérő levelek. Így kirajzolódott a kép, hogy melyek a leggyakoribb életvezetési nehézségek és pszichés zavarok. Ebben a cikkemben tapasztalataim rövid összefoglalását teszem közzé.

Nagyon sok ember szenved szorongásos zavaroktól, klienseim jelentős hányada pánikbeteg. Ez a tény vezetett oda, hogy számukra speciális programot dolgoztam ki. Munkám során olyan felismerésekre jutottam, melyek egyetlen szakkönyvben sem találhatóak meg, kirajzolódott előttem, hogy milyen személyiségvonások és élethelyzetek hozhatóak kapcsolatba a pánikbetegség kialakulásával és fennmaradásával. Blogomban már eddig is sokat írtam a szorongásos zavarok hátteréről, és ez a jövőben is így lesz majd.

Feltűnően sokan szenvednek a görcsös kontrolligény, az elengedésre való képtelenség miatt is. Ez érthető, hiszen az anyagba süllyedt, ego által vezérelt ember önmagát halandónak, a világot pedig kiszámíthatatlannak és veszélyesnek éli meg. Úgy érzi, kézben kell tartania az eseményeket, másrészt azzal szembesül, hogy erre képtelen. Nagyon sok dolgot nem tudunk irányítani, mert nem a mi hatáskörünkbe tartozik, ez viszont a kiszolgáltatottság érzését és mélységes szorongást kelthet bennünk. A szorongó emberekkel végzett munka megerősített abban a meggyőződésemben, hogy a könnyed elengedésre való képesség gyógyító erővel bír, hiszen tisztulási folyamatot eredményez. Ez a képesség azonban feltételezi a felismerést, miszerint az ember nem pusztán hús és vér, és nem magára hagyatva éli az életét. Többdimenziós lények vagyunk, és a magasabb szinteken kialakuló lelki problémáinkat nem oldhatjuk meg az anyag eszközeivel.

Szerencsére azt is tapasztalom, hogy az emberiség ébredésével, spirituális fejlődésével ezt egyre szélesebb kör látja be. Ennek egyik legkézzelfoghatóbb jele az, hogy mind többen és többen fordulnak el a gyógyszeres kezelésektől és keresnek természetes alternatívákat. Egyre nyitottabbá válik az ember az olyan módszerekre, amelyek néhány évvel ezelőtt még ismeretlenek voltak, vagy tudományosan megalapozatlannak tűntek. Ma már kutatási eredmények bizonyítják, hogy a világon minden rezgéstermészetű, így energiával eredményesebben tudunk hatni testi-lelki folyamatainkra, mint bármi mással.

A Stresszdoki Program küldetése nemcsak a segítő, tanácsadói tevékenység, hanem a szemléletformálás is. Ezt a szerepet tölti be a blogom immár három éve. Olyan szellemi eszközöket szeretnék adni olvasóimnak, amelyek segítségével egyes problémáikat akár egyedül, szaksegítség nélkül is megoldhatják. Ezt a személyiségfejlesztő munkát a jövőben is folytatni fogom, és bízom benne, hogy a továbbiakban is sok embernek lesz segítségére.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Három év tapasztalatai bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Katalin szerint:

    Kedves Adolf!

    Gratulálok az évfordulójához,igen szép kitartó munkával,engem is arra ösztönöz,hogy
    tartsak ki. Tudnia kell,hogy sokat segít azzal amit tesz,nagyon szépen köszönöm Önnek.
    További jó közérzetet kívánok Adolf. Szeretettel,Katalin.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!