Találd meg az „öröm gombod”!

gombElőző bejegyzésemben írtam arról, hogy sok nehéz helyzetben vagy rossz lelkiállapotban levő ember könnyen elbizonytalanodik, ha a jó közérzetről van szó. Egyrészt nagyon vágyik rá, másrészt viszont nehezen elérhetőnek tűnik számára. Olyan jó lenne, de hogyan valósítsam meg? – kérdezheti. Mindannyian voltunk már olyan élethelyzetben, amikor nem láttuk a fényt az alagút végén, egyes emberek sajnos hosszú ideig ebben az állapotban maradnak. Pedig mindenki változtathat, igaz, nem egyik napról a másikra. Aki elindul a fejlődés útján, az viszonylag hamar tapasztalni fogja az apró eredményeket, melyek erőt adnak neki a folytatáshoz. Van egy mondás, miszerint egy elefántot is el lehet fogyasztani – falatonként. Nos, ez a helyzet akkor is, amikor valaki olyan vágyát szeretné megvalósítani, ami első pillantásra teljesen elérhetetlennek tűnik számára.

Arról is írtam az előző bejegyzésemben, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Ez a pszichológiai-spirituális törvényszerűség nagyon sokat segíthet nekünk a kiegyensúlyozottabb lelkiállapot elérésében. Ha megfigyeled magad, észreveheted, hogy gondolataid az aktuális közérzetedhez hasonulnak. Nemcsak kiváltották azt, hanem a továbbiakban annak megfelelően is alakulnak. Vagyis ha szomorú vagy, szinte láncolatszerűen érkeznek hozzád a negatív gondolatok, hiszen azokkal kerülsz azonos rezgésszintre. Ha viszont jókedvű vagy, akkor pozitív gondolatok érkeznek. Úgy tűnik, az ember az éppen aktuális hangulatával is úgy tesz, mint az énképével: tudattalanul a fenntartására törekszik, akármilyen minőségű is az.

A fenti törvényszerűségből fakad az a jelenség is, ami esetünkben nagyon fontos: ha az életünknek bármely területén egy kicsit is előrelépünk, akkor egy picit pozitív irányba mozdul el a többi terület is. Vagyis nem kell hirtelen nagy változást eszközölnünk az életünkben, inkább tegyünk mindennap egy kis lépést előre. Ha csak annyit teszel meg, hogy kicsit egészségesebben étkezel, észre fogod venni, hogy a pozitív gondolkodás is könnyebben megy majd. Ha eljársz egy kicsit sportolni, feltűnik majd számodra, hogy többet mosolyogsz és kevesebbet mérgelődsz. Lehetne még folytatni a sort. Ha érdekel, hogy energiaszinted megváltoztatása révén mely tényezők segítik, és melyek akadályozzák haladásod a jó közérzet felé, akkor olvasd el egy régebbi bejegyzésemet ITT.

Energiák rengetegében élünk. Mindenféle rezgésű energia elérhető bárki számára. Az örömé, a szerelemé, az egészségé, a gazdagságé, de a szomorúságé, a gyűlöleté stb. is. Mind itt van körülöttünk. A kérdés csak az, hogy mely rezgésekre hangolódunk rá. Úgy képzeld el, mint a televízió vagy a rádió frekvenciáit. A Duna TV vagy a Kossuth Rádió akkor is létezik, és akkor is sugároz, amikor te nem nézed, nem hallgatod. Ilyenkor azonban hiába van műsor, te nem tudod venni az adást. A távirányító gombjának megnyomásával rá kell kapcsolódnod a megfelelő frekvenciára, hogy erre képes légy. Nos, az agyunk is ilyen adó-vevő készüléknek tekinthető, amely jeleket sugároz ki és fog fel. Az élet hihetetlenül színes, az, hogy mi mit fogunk fel belőle, a gondolataink és érzelmeink frekvenciájától függ. Ott van a boldogság, a siker, a harmónia lehetősége mindannyiunk körül, karnyújtásnyira, csak a megfelelő gombot kell megnyomnunk magunkban, hogy rájuk tudjunk hangolódni. A fent belinkelt bejegyzés bemutatja, hogy mire kell törekedned, és mit kell elkerülnöd az életedben, hogy ezt a nyomógombot könnyebben megtaláld.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!