Hogyan programozhatod a tudattalanod pozitív irányba?

Előző bejegyzésemben arról írtam, hogy mekkora sugárzó energiával bír tudattalanunk tartalma. Akkorával, hogy életünk irányát is megszabja, sorsunkat teremti. És ha ekkora jelentősége van, akkor érdemes vele behatóbban foglalkozni. Ezért most ezt a témát folytatom.

A tudattalan tartalma a legtöbb ember számára nem hozzáférhető. Ezért meggyőződésem, hogy összetettebb, súlyosabb lelki problémák esetén csak szakember segítségével lehetünk képesek hatékonyan megküzdeni nehézségeinkkel. A pszichológushoz járásnak azonban nincs hagyománya környékünkön, még mindig tartja magát az a téves felfogás, hogy ilyen szakemberre csak a pszichésen beteg embereknek van szükségük. Általános tapasztalat az is, hogy a legtöbben már csak akkor fordulnak pszichológushoz, amikor nagyon súlyos állapotban vannak, és a gyógyulás folyamata hosszú, nehéz és bizonytalan.

Minden ember életében vannak olyan időszakok, krízishelyzetek, amikor úgy érzi, egyedül legfeljebb csak átvészeli a problémákat, de megoldani nem tudja őket. A megoldatlan gondok pedig megmaradnak, halmozódnak, és végül úgy összetorlódhatnak, hogy maguk alá gyűrik az egyént. A fel nem dolgozott szorongások összetorlódásának példája a pánikzavar, amely rohamok formájában tör felszínre. Hihetetlenül megnőtt az elmúlt években a pánikbetegek száma, és nem is könnyen kezelhető, pedig a gyógyszeripar egyre csak ontja magából “csodás” kemikáliáit. Mit árul el a betegségek növekvő száma ezek hatásosságáról??

Ha valaki annak ellenére sem szeretne szakemberhez fordulni, hogy vészjeleket tapasztal magán, javaslom, hogy legalább a következő tanácsokat fogadja meg. Vannak olyan lehetőségek, módszerek, szokások, melyekkel mi magunk is kedvező irányba programozhatjuk tudattalanunkat. Súlyosabb esetekben hatékonyságuk jócskán elmarad a szakszerű segítség eredményességétől, de megelőzésként és életünk minőségének javítására kiválóan alkalmazhatóak.

Lássunk tehát néhány tippet:

1. Tartsd távol magad mindenféle káros szenvedélytől!

2. Tudatosan figyeld a gondolataidat, és igyekezz leleplezni a negatívakat! Ezeket pozitívakra cseréld le! (Ez nem könnyű, és türelmet, koncentrációt igénylő dolog, de hosszú távon nagyon megtérül az erőfeszítés.)

3. Válogasd meg, hogy milyen információkat engedsz magadhoz! Kerüld a negatív TV műsorokat és újságcikkeket! (Semmiképpen se aludj el TV nézés közben, mert alvás idején nem tudsz kontrollt gyakorolni az információk felett, nem tudod őket megszűrni tudatod kritikus szűrőjén keresztül, így azok nagyon könnyen befészkelik magukat a tudattalanodba!)

4. Keress kellemes ingereket! Élvezd a szép tájakat, jó illatokat és ízeket!

5. Keresd pozitív, derűs emberek társaságát, és kerüld el a rosszindulatúakat és az örökösen morgókat, panaszkodókat!

6. Mindennap olvass motiváló, lelkesítő szövegeket, könyvrészleteket, vagy nézz ilyen jellegű videókat, hallgass ilyen hanganyagokat! A Stresszdoki-örömcsomagot is ennek megfelelően igyekeztem felépíteni, és a visszajelzések szerint ez sikerült is.

7. Egész lényeddel a pozitív energiákra, ingerekre igyekezz ráhangolódni, és meglátod, hamarosan jobban fogod érezni magad.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!