A közérzetjavítás négy pillére

smileyElőző bejegyzésemben arról írtam, hogy milyen energiákat kell mozgósítania magában egy személynek ahhoz, hogy sikeresen megbirkózhasson pszichés zavaraival. Maradjunk még egy kicsit ennél a témánál. Jelen bejegyzésemben arról írok, hogy mely nagy területei vannak a közérzetjavításnak, mire kell odafigyelnünk, mit kell életünk szerves részévé tennünk a gyógyulás érdekében. Nézzük tehát, hogy a közérzet- és a pszichikai állapotjavítás mely négy nagy tartópillérre épül.

1. Egészséges életmód. Ez az, amelynek a szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Lényege a következő mondatban foglalható össze: táplálkozz egészségesen, mozogj rendszeresen, pihenj eleget és kerüld a káros szenvedélyeket. Ha ezek mindegyikét betartod, már azzal nagymértékben javíthatod hangulatod és erőnléted. Az egészséges életmód mindenki számára elérhető, csak döntés kérdése, hogy élsz-e a természetes közérzetjavító lehetőségekkel, vagy sem.

2. Pozitív gondolkodás. Többször írtam már a gondolatok hatalmáról, teremtő erejéről. Minthogy az ember saját maga teremti önnön valóságát, ez a terület kiemelt jelentőségű. Amíg gondolkodásmódodat a betegség tudata hatja át és határozza meg, addig benne tartod magad ebben az állapotban. Lépj ki belőle! Próbálj meg más szemmel nézni a világra! Vedd észre a szépet! Figyelmed tudatosan irányítsd azokra a dolgokra, melyekért hálás lehetsz, amelyek segítségedre lehetnek a nehéz helyzet legyőzésében. Ne a gyengeségeidre, hanem az erősségeidre koncentrálj! Tudatosítsd magadban, hogy voltaképpen az egészség-betegség problematikája is nagymértékben agyban dől el!

3. Relaxációs és imaginációs gyakorlatok. Sajátíts el és alkalmazz mindennap olyan technikákat, melyek bizonyítottan elősegítik a gyógyulást. A tudatos izomlazítás, a hasi légzés és bizonyos imaginációs módszerek kiválóan támogatják és gyorsítják ezt a folyamatot. A rendszeres gyakorlás a fiziológiai szinten érvényesülő hatáson túl a gyógyulásba vetett hitet is erősíti azáltal, hogy nap mint nap teszel valamit önmagadért. A technikák bizonyos fokig akár könyvekből és hanganyagokból is elsajátíthatók, de a tanulás és gyakorlás akkor igazán hatékony, ha szakember vezetésével valósul meg.

4. Táplálék-kiegészítők rendszeres használata. Egyre több ember tapasztalja meg a gyógyszerek káros mellékhatásait és keresi a természetes alternatívákat. Ezt nyújthatják a jó minőségű étrend-kiegészítők. A vitaminok, az ásványi anyagok, a nélkülözhetetlen nyomelemek egészségre gyakorolt hatása kétségbevonhatatlan, szervezetünk öngyógyító képességének erősítésében játszott szerepük többszörösen bizonyított. Szorongó és depresszióban szenvedő emberek számára ajánlott a többlet B- és C-vitamin, valamint a magnézium és kalcium bevitel. Bizonyos gyógynövényalapú készítmények szintén nagymértékben javíthatják a közérzetünket és elősegítik a gyógyulást. Ha egy igazán hatékony szorongásoldó csomagot szeretnél, a Lelki harmónia nevet viselő tökéletes választás számodra. Mi több, a közérzetjavító csomag igénylése esetén egy ajándékot is kaphatsz. Kattints ide a részletekért!

A fenti tanácsok, amennyiben megfogadod és módszeresen betartod őket, egyenként is jelentős javulást eredményezhetnek állapotodban, kombinálásuk viszont ezt a hatást megsokszorozza. Törekedj arra, hogy mind a négy pontban leírtaknak adj helyet az életedben, és az eredmény biztosan nem marad el.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!