Értékes vagy!

igazgyöngySkype tanácsadás szolgáltatásomnak köszönhetően sok olyan személyt ismerhetek meg, akik segítségért fordulnak hozzám. Csupa nagyszerű ember, akikkel öröm a közös munka. Különféle panaszokkal keresnek meg – van, aki erős szorongásoktól szenved, és van, aki inkább hangulatzavaroktól; egyeseknek érzelmi, másoknak inkább munkahelyi problémáik vannak. Tehát hivatásomnak köszönhetően sokféle sorssal találkozom, de ha összevetem ezeket az eseteket, azt tapasztalom, hogy többségüknek a legmélyén ugyanaz a problematika rejlik: a személy nem szereti eléggé önmagát, nem hisz a képességeiben, nem értékeli magát úgy, ahogyan megérdemelné.

Bizony úgy tűnik, a szorongásos zavaroknak, a depressziónak, a kilátástalannak tűnő útkeresésnek általában az az oka, hogy az ilyen ember lebecsüli saját személyét. Éppen ezért, ha olykor Te is hajlamos vagy a szorongásra, a búskomorságra, akkor haladéktalanul vizsgáld meg, hogy milyen viszonyban vagy önmagaddal. Bízol magadban eléggé? Tisztában vagy az értékeiddel? És ezeket büszkén fel is mered vállalni?

Nagyon fontos kérdések ezek. Az önelfogadás területe mindennél fontosabb. Addig ugyanis nem érezheted magad jól a világban, amíg nem élsz békében azzal a személlyel, akivel a legtöbb időt töltöd együtt – önmagaddal. A harmonikus és kiegyensúlyozott élet csak belülről teremthető meg, ehhez viszont összhangban kell lenned saját személyeddel.

Miért éreznéd azt, hogy bárkinél kevesebbet érsz? A világ valamennyi teremtménye tökéletes a maga nemében. Milyen alapon kellene az értékek mentén különbséget tennünk közöttük?

A tapasztalatom az, hogy önmagunk lebecsülése, az alacsony önértékelés általában más emberek negatív ítéletei alapján alakul ki. Olyan személyek véleménye és hozzáállása alapján, akik a természet törvénye értelmében pontosan annyit érnek, mint mi, mint mindenki más. Nézeteiket, kritikáikat valamiért mégis roppant lényegesnek tarthatjuk. Fontos belátnod, hogy az ember gyakran olyan értékítéletet fogalmaz meg másokkal szemben, amelynek semmiféle valós alapja nincs, hiszen a természet törvénye szerint mindannyian egyenlők és egyformán jók vagyunk. Sajnos az ember ilyen ítélkezésre hajlamos lény, ezen nem tudunk változtatni. Amit viszont megtehetsz önmagadért, az az, hogy tudatosan távol tartod magadtól az ilyen értékítéleteket, nem veszed azokat magadra. Ne azonosulj velük, hagyd leperegni őket magadról! Csak akkor árthatnak Neked, ha fontosak számodra. Kezeld helyén a dolgot: ezek csak olyan emberek véleményei, akik semmivel sem érnek többet nálad.

Erre tanít az a videó is, melyet most megosztok Veled, kedves olvasóm. Csodálatos felnőtteknek szóló rajzfilm a világról, az Emberről és Istenről. Személyközi kapcsolatainknak és önértékelésünk alapjainak a zseniális bemutatása 10 percben, a mese eszközeivel. Többet tanulhatunk belőle, mint a legtöbb Oscarral díjazott amerikai filmből. Nézd meg tehát ezt a kedves kis videót, és amennyiben eddig engedted önbecsülésed sérülni mások ítéletei által, most használd fel a mese tanulságát önértékelésed helyreállításához!

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Értékes vagy! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. EDINA QUIRICO szerint:

    miòta JEHOVA TANUJA LETTEM èS MEGTANULTAM ISTENNEK MENNYIRE FONTOSAK VAGYUNK ,MàR BELE MEREK NèZNI AZ EMBEREK SZEMèBE …EZ A KISFILM GYONYORU MERT IGAZOLJA A BIBLIA TANITàSàT KOSZONOM….EZERSZER…….EDINA OLASZORSZàG GONDOLOM AKI KITALàTA EZT A KISFILMET UGYANOLYAN èRTèKES ISTEN SZEMèBEN èS LESZ OROKKè……

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!