Testi-lelki megtisztulás

méregtelenítésKözeledik a sokak által várva várt strandszezon. Egyesek számára azonban ez is egy újabb stresszforrás, hiszen úgy érzik, a télen felszedett kilókat egyre sürgősebben le kellene adniuk. A különféle fogyókúrás módszerek nagyon népszerűek manapság, és egyre gyakrabban halljuk azt is, hogy az elhízás népbetegség. Valóban, a magyar népesség jelentős hányadát érinti, és ezzel nem vagyunk egyedül a világban. A fogyókúra témájának tehát komoly létjogosultsága van. De hogyan csinálhatjuk jól, és miért foglalkozik ezzel egy pszichológus a blogjában? Olvasd tovább és kiderül.

Sokan koplalással és/vagy önsanyargató sportolással próbálnak lefogyni. Egyik mód sem egészséges, ráadásul hosszabb távon nem is hatékony, hiszen ezzel csak az ún. jojó effektusnak teremtünk alapot, és néhány hónap múlva visszajönnek a nehezen leadott kilók (esetleg még valamivel több is). Aki így fogyókúrázik, az ugyanis kihagy egy nagyon fontos kezdeti lépést – a méregtelenítést.

Tudtad-e, hogy több kilogrammnyi méreganyagot hordozunk magunkon nap mint nap? Élelmiszereink és italaink túlnyomó többsége tele van mesterséges ízfokozókkal, színezékekkel, tartósítószerekkel, és ezek felhalmozódnak testünkben. A mozgásszegény életmód lehetetlenné teszi ezek legalább részleges kiürülését is. A bölcs szervezetünk pedig úgy védekezik ellenük, hogy zsírszövetbe ágyazza őket azért, hogy amennyire lehetséges, megóvja tőlük alapvető élettani folyamatainkat. Az így kialakuló zsírpárnák roppant szívósak lehetnek, hiszen fenntartásukhoz a szervezetünknek érdeke fűződik. Nagyon sok koplalással lefogyni kívánó ember tapasztalja, hogy erőfeszítései nem térülnek meg, nagyon lassan és nehézkesen mennek le azok a fránya kilók…

Minden fogyókúra első lépése tehát a salaktalanítás kellene, hogy legyen. Csökkentsük le szervezetünk méreganyag-tartalmát, hogy az annak elszigetelésében szerepet játszó zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhassunk.

Mivel azonban test és lélek egy egységet alkot, a toxinok közérzetünkre gyakorolt hatása legalább akkora figyelmet érdemel, mint az elhízás. A szervezetben felhalmozódó mérgek hatására az ember nehézkesebb, lelkiállapota nyomottabb és zaklatottabb. Rosszabbul alszik és nehezebben kel. A problémákat súlyosabbnak éli meg. Hangulata változékony és instabil. Bár nagyon szeretjük a bolt polcairól kész vagy félkész állapotban leemelhető ételeket, a hamburgert és a pizzát (kólával vagy sörrel), fontos tudnunk arról, hogy ezek az ételek hosszabb távon rosszabb közérzetet, kiegyensúlyozatlanabb lelkiállapotot okoznak. És nemcsak azért, mert méreganyagokkal vannak tele (bizonyos értelemben annak tekinthető a finomított liszt és a cukor is), hanem azért is, mert nem tartalmazzák a jó közérzethez nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ezért van az, hogy a klienseimmel folytatott munkám során mindig rákérdezek az illető életmódjára is, azon belül is különösképpen táplálkozási és sportolási szokásaira.

A méregtelenítés szerteágazó téma, és természetesen nem redukálható le csupán a táplálkozás szintjére. Mérgezhetnek bennünket különböző emlékek, érzelmek és gondolatok is. A negatív beállítottságú személy tisztítókúrájának középpontjában gondolkodásmódja megváltoztatásának kellene állnia. Azt mondhatjuk tehát, hogy bizonyos értelemben minden terápiás jellegű foglalkozás is méregtelenítésnek tekinthető. A személynek meg kell szabadulnia egy csomó rossz beidegződéstől ahhoz, hogy tiszta lappal indulhasson tovább.

Ha szeretnéd testileg-lelkileg megtisztítani magad, arra kiváló lehetőséget nyújt két gyógynövényalapú készítmény kombinációja. A Liquid Chlorophyll lucernából kivont klorofilljával kiválóan megtisztítja szervezeted a felgyülemlett toxinoktól, így a fogyókúrában is hatalmas segítség. Méregtelenítő és lúgosító hatása mellett további értékes anyagaival táplálja, energiával tölti fel szervezeted. A Rhodiolin pedig kiegyensúlyozza, harmonizálja belső folyamataidat, és ezzel nagymértékben javítja közérzeted. A készítmények ITT szerezhetőek be a Magyarországon élők számára. Más országokban élőknek is tudok segíteni, ha kérik.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!