Vedd észre az életet! – tavaszi gondolatok

életörömA lelki harmónia egyik alapfeltétele, hogy a természeti törvények szerint éljük az életünket. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha rá tudunk hangolódni az idő minőségére, ha érezzük, hogy mikor minek van itt az ideje. Jól tudjuk, hogy a nappali alvás kevésbé pihentető, mint az éjszakai. Nem csoda, hiszen a „Nap útja” szerinti sötét periódus az alvás természetes ideje.

A különböző évszakok szintén jól ismert időminőségeket hordoznak. A tél a befelé fordulás időszaka, amikor visszatekintünk, számot vetünk a közelmúlttal, és új terveket dolgozunk ki, melyeket a tavasz várva várt beköszöntekor meg is valósíthatunk. A tavasz ugyanis a kezdet, az indulás ideje – a természet is ilyenkor születik újjá. Ezt az időminőséget akkor használhatod fel legjobban, ha engeded hatni rád a megújuló élet vidám hangulatát, és így erőt, lelkesedést nyersz belőle.

Hogyan teheted ezt meg? Minél több időt tölts a természetben. Figyeld meg a virágzó fákat, a madarak énekét, élvezd a nap melegét. Ebben a kellemes környezetben kis időre félreteheted a mindennapi élet apró-cseprő gondjait, és figyelmed arra irányíthatod, ami az életben és számodra igazán fontos.

Mert sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni ezekről a dolgokról. Folyamatosan a problémáinkkal foglalkozunk, és észre sem vesszük, hogy ezek nagy része nem is valóságos, hogy mi magunk hozzuk létre és nagyítjuk fel őket.

Lehangolt vagy? – Sebaj, elmúlik.

Összevesztél a munkatársaddal? – Ne törődj vele, nincs lényeges hatással az életedre.

Megint elmulasztottál elvégezni egy feladatot? – Ne aggódj, majd bepótolod.

Gondjaink nagy része teljesen lényegtelen, gyorsan múló, az elménk által létrehozott probléma. Azzal, hogy rágódunk rajtuk, csak elvonják figyelmünket az igazán lényeges dolgokról. Ezek közül pedig a legfontosabb az, hogy boldogok legyünk. Ha már kaptuk ezt az életet, érezzük jól magunkat benne. Az élmények, a jókedv, az öröm azok, amelyek semmivel sem pótolhatók.

Sétálj egy nagyot a természetben és figyelj! Minden növény és állat teszi a dolgát, csak az ember kering folyamatosan képzelt problémái sötét bűvkörében. Lépj ki a fényre! Lásd meg azt, ami igazán fontos! Vedd észre az életet magad körül és bensődben! Engedd hatni rád a közeledő május felszabadító energiáit, és élvezd az életet! Most ennek van itt az ideje.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Vedd észre az életet! – tavaszi gondolatok bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Ildikó szerint:

  Kedves Adolf!

  Köszönöm a jó tanácsokat!
  Mindenhol téli depresszióról lehet olvasni, engem pedig a tavaszra átállás szokott megzavarni. Az idén nem hagyom magam. Megyek a természetbe!

  Üdvözlettel
  Ildikó

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!