Életminőség- és közérzetjavítás tudatossággal

közérzetjavítás tudatossággalAz emberek nagyon szeretnek egyszerű, könnyen követhető tanácsokat kapni. Sokszor úgy érzem, hogy afféle receptet várnak a szakembertől arra vonatkozóan is, hogy miként tehetnék harmonikusabbá az életüket. Bár ilyen recept nincs, vannak olyan általános elvek, melyeket követve bárki számottevően javíthat életminőségén. Egyszerű dolgokról van szó, és a legtöbben talán éppen ezért nem veszik eléggé komolyan, és nem teszik életük részévé őket.

Az életminőségedet, a közérzetedet azok az ingerek határozzák meg, amelyek körülvesznek téged és hatnak a gondolataidra, az érzelmeidre, az érzékeidre. Egy kellemes hatás jó érzéssel tölt el, egy kellemetlen viszont lelki diszharmóniát okoz. Információk rengetegében élünk, mindannyiunkra folyamatosan hatnak a legkülönfélébb ingerek. A legtöbb ember ezeket nem szelektálja tudatosan, hanem mindent befogad, megengedi az összes információnak, hogy hatással legyen rá. Ezzel bizonyos értelemben kiszolgáltatottá és megingathatóvá válik, és egy-egy erőteljesebb hatás könnyen kibillentheti lelki egyensúlyából. Az az ember, aki nem vizsgálja felül, hogy mit enged be magába a világból, óhatatlanul befolyásolhatóvá és a rá ható ingerek rángatható bábujává válik.

Ha javítani szeretnél az életminőségeden, első lépésed az legyen, hogy megvizsgálod, milyen információk és hatások között éled a mindennapjaidat. Milyen TV műsorokat nézel? Milyen emberekkel tartod a kapcsolatot? Miféle környezetben töltöd a legtöbb időt? Vedd számba és vizsgáld felül, hogy a téged körülvevő ingerek, a rád napi szinten ható információk közül melyek építenek és melyek rombolnak téged. Talán eddig még sohasem gondoltál arra, hogy a tömegkatasztrófákat bemutató híradó megnézése vagy a szomszédasszony panaszkodásának a meghallgatása nem a harmonikus élet felé terelget, hanem éppen azzal ellentétes irányba. Próbálj meg úgy ránézni a környezetedben tapasztalható hatásokra, mint ahogy még sohasem. Rengeteg ártó dolgot és ingert hajlamosak vagyunk természetesnek venni és elfogadni, egyszerűen csak azért, mert már megszoktuk őket. Nézz rá most ezekre egy kicsit más szemmel! Valóban kellenek neked? Valóban helyük van az életedben? Támogatják a fejlődésedet? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket minden fontosabb rád ható inger esetében és kategorizáld őket aszerint, hogy kívánatosak-e az életedben vagy sem.

A következő lépés az, hogy a napjaidat úgy szervezed, hogy a pozitív ingerek és információk kapjanak bennük helyet, ne a negatívak. Teljesen utóbbiakat sem tudod kizárni az életedből, de nem is kell, csak ne foglalkozz velük. Te döntöd el, hogy mit engedsz be magadba és mit nem. Néhány, bárki által megfogadható és követhető tanács, amelyek a lelki kiegyensúlyozottság irányába mutatnak:

 • Rendezd be az otthonod úgy, hogy kellemes ingerek vegyenek körül. Tehetsz a faladra szép festményeket, asztalodra virágot, hallgathatsz nyugtató hatású zenét, párologtathatsz finom illatú illóolajat.
 • Minél több időt tölts természetközelben vagy bármilyen, számodra kellemes környezetben.
 • Keresd a pozitív beállítottságú emberek társaságát, és kerüld el az örökösen panaszkodókat, morgókat és irigykedőket.
 • Keress lelkesítő, pozitív hatású könyveket, hanganyagokat és videókat, és ezek tartalmát fogadd be a negatív irányba programozó, szorongáskeltő újságcikkek és TV műsorok helyett.

A tudattalanunkban futó programok határozzák meg, hogy milyen minőségű életet élünk és hogyan érezzük magunkat. Lelki programjaink viszont azoktól az ingerektől és információktól függenek, melyek mindennapjainkban jelen vannak és hatnak ránk. Ha ezeket megszűröd, és csak a pozitívakat engeded be, akkor közérzeted és életminőséged is számottevően javulni fog. Az igazi fejlődéshez, közérzetünk és életünk gyökeres megváltoztatásához azonban az is szükséges, hogy felismerjük azokat a régóta magunkkal cipelt negatív sorsteremtő programjainkat, melyek valódi kiteljesedésünk útjába állnak. Kertedbe sem ültethetsz virágokat, amíg a gazt előbb ki nem irtod belőle. A negatív programok kioltásához és pozitívakkal való felülírásához nyújt segítséget a Jobb Élet Sorsfordító Tréningem, melyre augusztus 15-ig még kedvezményes áron jelentkezhetsz.

Kategória: Gondolatok | A közvetlen link.

Életminőség- és közérzetjavítás tudatossággal bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Mari szerint:

  Köszönöm a jó tanácsot, igyekszem kiszűrni a negatív dolgokat. A Sorsfordító Tréning is nagyon érdekel a nyugat Dunántúlra nem szándékozol jönni. Bpestre is felutaznék tudnál esetleg olcsóbb szállást ajánlani vagy ez már telhetetlenség tőlem? Sok sikert a munkádhoz!

  • Stresszdoki szerint:

   Bárhol szívesen megszervezném a tréninget, de ahhoz elegendő számú
   jelentkező kell. Legalább 10 ember részvétele esetén a tréning
   bármely városban megszervezésre kerülhet. Rajtam nem múlik. :)

 2. Gál Lászlóné Andrea szerint:

  Kedves stressdoki!
  Boldogsággal töltött el a tudat,hogy rádtaláltam. Az életem kilátástalanul és tanácstalanul éltem mint pánikbeteg. De amióta olvasom un.tanulmányaidat úgy érzem újjá születtem kinyiltam mint a virág ujra van kedvem élni szép lenni mint nő. Nagyon nagyon köszönöm neked!!! Viszont vannak olyan emberek akik neheztelnek rám azt mondják rossz irányba változtam ez miért van? De megmondom öszintén ha ezekre az emberekre figyelek folyton vissza fordulok, megtorpanok és ez nem jó! Kérlek adj tanácsot , szeretnék segíteni az embereknek akik hozzám hasonló gondokkal küszködnek ezt hogyan tehetem meg???

  • Stresszdoki szerint:

   Kedves Andrea!
   Nagyon örülök, hogy a blogomat olvasgatva javult az állapotod.
   Ha további kérdésed van, akkor javaslom, hogy a honlapom “Kapcsolat” menüpontján keresztül vedd fel velem a kapcsolatot.

 3. Örösi Kristóf szerint:

  A sokadik blog bejegyzést olvasom. Imádom őket. Olyan dolgokat kapok, olyan felismeréseket és gyakorlati tanácsokat adnak, amiket eddig sehol senkitől sem hallottam.
  Sokszor már elviselhetetlenségig fokozódó szorongásomat is képes alkalmanként eltünteti a negatív gondolatokkal kapcsolatos elengedési tanács. Bár még “csak” 15 éve vagyok a pánikbetegség rögös útján, de úgy érzem igazi változást ezen gondolatok mentén kezdek magamban eszközölni.
  Köszönöm!
  Köszönöm!

Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltened!